Zolipan világa

Sokrétű honlap, mint amilyen az élet. Élmények, vélemények, információk.

Datolya puding (eredeti nevén: Sticky Toffee Pudding)

Ez a recept karácsonyi és Skóciából származik. Szenteste ez az asztalunk egyik csodája. Nincs nélküle Karácsony Vigyor

Készítésénél ne feledjük, hogy a jó íz titka a vaj! A recept nyolc személyre szól, de több mártással több személynek is elegendő lehet!

Hozzávalók a pudinghoz:

400 g (2 csomag) datolya, 500 ml víz, 2 teáskanál szódabikarbóna

100 g vaj, 300 g kristálycukor, 4 tojás, 300 g liszt, 2 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor (bourbon)

Hozzávalók a mártáshoz:

500 ml tejszín, 125 g vaj, 200 g barna cukor

Elkészítés:

A datolyákat kimagozzuk, és apróra feldaraboljuk. Forrástól számítva 5 percig főzzük a vízben, és amikor kész, hozzákeverjük a szódabikarbónát. Levesszük a tűzről.

A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, és addig verjük tovább, míg könnyű és habos nem lesz. Belekeverjük a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a főzött datolyát a levével együtt.

Kizsírozott, kilisztezett formában sütjük 180 fokon, tűpróbáig. Nyugodtan használható pudingforma, mert kijön belőle.

A mártáshoz felforraljuk a tejszínt, beletesszük a vajat és a barna cukrot, és kevergetve felforraljuk. Forrás után még három percig főzzük.

Mélyebb tányérban tálaljuk úgy, hogy a süteményt körülöntjük a langyos mártással.







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 5
Heti: 6
Havi: 11
Össz.: 2 301

Látogatottság növelés
Oldal: Kedvenc receptek
Zolipan világa - © 2008 - 2024 - zolipan.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »